Vuurdans meditatie

Schudden en dansen om het innerlijke vuur op te stoken.

fireVuurdans is een actieve meditatie en geschikt om de dag mee te beginnen of af te sluiten.. De meditatie bestaat uit 5 fases:

  • Schudden
  • Dansen
  • Luisteren
  • Ontspannen
  • Dankbaarheid

Eerste fase: Schudden
Het schudden van het lichaam is een prettige manier om het lichaam te helpen ontspannen. Sta rechtop met de knieen een klein beetje gebogen. Schud zachtjes je heupen los en de rest van je lichaam. Let ook op je hoofd en je schouders. Als je in de oefening ontspant gaat het schudden vanzelf en zul je merken dat je soms heel zacht, nauwelijks merkbaar schud en dan weer stevig. Als de muziek stopt laat je het schudden vanzelf ophouden.

Tweede fase: Dans
De eerste muziektrack is meer introvert en helpt de energie van het schudden af te laten vloeien. De tweede muziektrack is meer extrovert en nodigt het innerlijk kind in je uit om mee te doen. Dans alsof er niemand kijkt, het is een fantastische manier om je levensenergie te laten stromen.

Derde fase: Luisteren
Zit op een kussentje en blijf aanwezig. Luister naar de muziek en ervaar je lichaam en de omgeving.

Vierde fase: Ontspannen
In  het ruisen van de zee en de stilte geven we onszelf rust. Zit of lig en ontspan.

Vijfde fase: Dankbaarheid
Dankbaarheid is een state of mind die helpt positief in het leven te staan. In de laatste fase van de Vuurdans dans je Dankbaarheid. Je kunt de andere deelnemers bedanken door ze te begroeten met de handpalmen tegen elkaar en iets te delen wat je waardeert en af te sluiten met een hug.

Luister naar de muziek om je door de stadia te begeleiden.

“Het is geen kwestie van stil zitten, het is geen kwestie van een mantra zingen. Het is een kwestie van inzicht in de subtiele werking van het denken. Naarmate je deze werking van het denken begrijpt, ontstaat er een grote alertheid in jou, die niet van het denken is. Die alertheid ontstaat in je wezen, in je ziel, in je bewustzijn.”
-Osho